DE BASKETBALLEN EN DE OLIEBOLLEN GINGEN ER GOED IN !!

Maandagavond 29-dec-2014 stond weer in het teken van de traditie: het oliebollentoernooi voor leden, oud-leden, familieleden en vrienden. Het jaar 2014 werd samen sportief uitgeluid met basketbal en oliebol. Er waren 40 deelnemers, waarvan 23 actuele leden, en nog zo’n 20 belangstellende toeschouwers.

Er werd met speciale belangstelling uitgekeken naar de aangekondigde komst van een groep dames die het plan hebben opgevat om samen te gaan basketballen. En daar waren er 6 van aanwezig (de andere drie waren geblesseerd of konden niet). In ieder geval lieten deze vrouwen zien dat ze er zin in hadden, maar ook dat ze nog een trainer nodig hebben om hen naar een hoger plan te brengen. Niet zo gek: basketball is best een technisch lastige sport die iedereen niet 1,2,3 in de vingers heeft.

De groep werd zoals altijd willekeurig gemixed zodat niet bij voorbaat al de winnaar zou kunnen worden aangewezen. Dat bleek ook wel, want geen enkel team bleef ongeslagen. En dat was vooral de verdienste van de jongste deelnemers die er lustig op los scoorden. Zij kregen daarbij heel sportief ruim baan van de ouderen. Na 15 wedstrijdjes was er uiteraard een winnaar: het team met als spelers Djeelani, Kevin, Hugo, Ronnie, Marloes, Luuk en Nahdie. Zij konden iets leuks uitzoeken uit de prijzenpot, die daarna ook nog openging voor alle aanwezige U10- en U14-spelers.

Hierna werd onder leiding van Sahajo de al even traditionele allstar-wedstrijd gespeeld met teams bestaande uit een mix van de huidige en de vroegere coryfeeën van de Reds. En pas daarna was het tijd voor de derde helft in sportcafé De Picker die zoals altijd voor velen weer veel langer duurde dan gepland….

Op de foto jongste deelnemer Myrthe Brekveld op weg naar haar eerste punten, geholpen door Marcel Gordijn.

1229978_10205597146953738_771115817270385024_n[1]