Kampioenschap voor de U10-mini’s !!

Na het gehele seizoen al heel goed te hebben gebasketbald in de beste poule van de toernooi-competitie hebben de mini’s van de BC Picker Reds afgelopen zaterdag het finale-toernooi in Hengelo (ov) gewonnen en daarmee het kampioenschap binnengehaald. Bij terugkomst in Eibergen werd het team van trainer/coach Linda Harder met veel snoep gehuldigd in een goed gevulde Pickerhal, waar nog juist de U14 aan het spelen was. Daarna stond er taart en drinken  voor de kampioenen klaar.

De helft van het team is pas dit jaar begonnen met basketbal, maar dit kampioenschap toont wel aan dat de jongsten van de BC Picker Reds heel talentvol zijn. Maar hoe talentvol ook; ze kunnen het niet zonder een deskundige trainer/coach die ervoor zorgt dat de kinderen de benodigde technische vaardigheden aanleren. Gefeliciteerd dus jongens en meisjes, maar ook coach Linda Harder, met deze prima prestatie.

Bij de Picker Reds staan plezier en samenwerking voorop, wat ook duidelijk is terug te zien tijdens de trainingen in de Pickerhal op woensdag v.a. 17:00u.

De spelers en speelsters van dit miniteam zijn afkomstig uit Eibergen en Borculo, waarmee het ook heel duidelijk wordt dat de BC Picker Reds een echte regionale basketbal-functie heeft.

Op de foto v.l.n.r. staand Amber Koopman, Achmed Ahmed-Muse, trainer/coach Linda Harder, Dawid Mendyk, Levi te Vaarwerk; knielend Nea Wetzels, Timo Hopster en Bram Sjaardema.