In Memoriam Gerard van Dijk, Oud-Voorzitter en Erelid

Op 26-okt-2014 is op 80-jarige leeftijd overleden de eerste voorzitter van de BC Picker Reds: Gerard van Dijk .

Gerard was de eerste voorzitter van de BC Picker Reds na de oprichting in 1983. Hij was daarvoor ook de voorzitter van Basketball Vereniging Dynamo Neede, de club die toen in zijn  geheel door alle leden werd ingeruild voor de BC Picker Reds, Eibergen.

Zijn taak als voorzitter moest hij tot zijn grote spijt een aantal jaren later opgeven omdat de Multiple Sclerose hem steeds meer beperkte in zijn dagelijkse doen-en-laten. Bij zijn terugtreden werd hij door het toenmalige Bestuur onder voorzitterschap van Ron Smits benoemd tot Erelid van de BC Picker Reds.

Gerard blijft in onze herinnering als een zeer aimabele en rustige voorzitter die het aandurfde om de grote omnivereniging Dynamo Neede de rug toe te keren toen die onwederrechtelijk beslag dreigde te leggen op de financiële middelen van de basketball-afdeling. Hij was een op-en-top gentleman-zakenman, die -heel kenmerkend- zich dagelijks voortbewoog over ’s lands wegen in een lange Amerikaanse ‘slee’, en veelvuldig Japan en de rest van het Verre Oosten bereisde voor zijn onderneming.

Bestuur en leden van de BC Picker Reds wensen zijn echtgenote Frida, zijn kinderen Jan (oud-lid), Ankie en Guurt, en hun relaties en kinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Dat hij moge rusten in vrede.