TRAIN JOUW KENNIS VAN DE SPELREGELS: https://www.basketballmasterz.nl/

Echte basketballers beheersen de regels

Aankondiging invoering spelregelbewijs

Hoe zou het er op de weg aan toe gaan, als de deelnemers aan het verkeer de geldende verkeersregels niet kennen? Dan zou het ongetwijfeld een chaos worden. Hoe gaat het er op het basketbalveld aan toe als de deelnemers de spelregels niet (goed) kennen? Dan ontstaat er meer discussie tussen spelers, coaches, scheidsrechters, met als gevolg onvrede op en rond het veld.

Samen met verenigingen streven we naar een veilig sportklimaat, waarin gewenst gedrag wordt gestimuleerd en ongewenst gedrag wordt aangepakt. Hierin is onder andere aandacht voor het vergroten van spelregelkennis bij alle deelnemers aan het basketbalspelletje, maar ook het terugdringen van commentaar op de arbitrage. Een van de middelen om dit te bereiken is via de website Basketball Masterz.

Basketball Masterz Op de interactieve website www.basketballmasterz.nl zijn alle spelregels terug te vinden in heldere taal. De 22 meest voorkomende spelsituaties worden uitgelegd en verduidelijkt door foto’s en filmpjes. Bovendien kunnen oefentoetsen worden gemaakt om je kennis te testen.

De website is gericht op spelers van 14 tot en met 18 jaar en is ook toegankelijk voor iedereen die zijn of haar spelregelkennis wil testen en verbeteren. Er is een mogelijkheid een clubtoets te doen, om in quizvorm de kennis van leden te testen, en er staan extra tools op voor verenigingen om met de spelregels aan te slag te gaan.